Forum

Алеко Константинов ...
 
Алеко Константинов - До Чикаго И Назад (1) - Моята Библиотека
Алеко Константинов - До Чикаго И Назад (1) - Моята Библиотека
Groupe: Enregistré
Inscription: 2021/10/25
New Member

A propos de moi

Повечето бяха дребни търговци и работници, но всички тъй чисто пременени, както у нас рядко се обличат най-добрите търговци на големи празници; а жените и особено момите - те даже с претенции на изящност, само че не им прилича. Разбира се, че луксозните дамски обувки от балните салони са били недостъпни за младите дами от по-ниските класове през XVII-XVIII век. XXI-ви век бележи разцвет в модата на дамските обувки. Интересно е, че историята на дамските обувки е пълна с традиции, някои от които са съхранили своята актуалност от древни времена до днес. Само че не можеше да се усети накъде е България. Завъртяха се пред очите ни, като в страбоскоп, горните етажи на зданията, безконечните прави улици, мяркаха се широки площади, разстилаха се под нас паркове и пак здания, и пак улици, и всичко се смесваше с дима и писъка на локомотивите и с никому ненужните указания и обяснения на бай Неделковича. Чакайте. Преди да се задълбаем из Midway Plaisance, да се поспрем при бай Айвазияна.  
  
Една от нашите цели винаги е била клиентите ни да получават еднакво високо ниво на обслужване, независимо дали пазаруват при нас от вчера или от 2 години, независимо дали имаме 10 поръчки или 100, независимо дали предлагаме мъжки или дамски артикули. Да разглеждате дрехи и обувки и да се наслаждавате нa качествение ни снимки. Аз въобще съм си малко свитичък, а в тази минута до такава степен се слисах, щото твърде е възможно да съм се разцалувал с някой непознат, а да съм забравил да си взема сбогом от най-ближните си. Ние въобще бяхме в този момент въплътено нетърпение, а пък известието, че ще пътуваме с разкошния плавающ дворец, съвсем разстрои нервите ни. Така можете да си закупите маркови дамски обувки с отлично качество на съвсем приемлива цена. Целогодишно можете да откриете безброй аутлет предложения от минали сезони с отстъпки до 50%. А когато си говорим за кампании и промоции - дали е Mid-Season Sale (намаление в средата на сезона), дали са луди дни на отстъпки около Black Friday, Black Weekend и Cyber Monday, дали е седмица на намаленията в избран период от годината - имаме за всеки по нещо и ако ни следиш достатъчно често ще имаш възможност да се сдобиеш с актуална дреха или обувки на промо цена.  
  
Предложете на наемателите си мебели с отлично качество, модерен дизайн и на изключително добра цена за вас. Във всякой вагон има по два ватерклозети за мъже и жени. В тези железници се срещаш освен това с безподобно отвратителни жидовски фигури, които, щом те подушат, че си българин, считат за непременна обязност да ти изкажат своето съчувствие към нашата политика, да похвалят гения на нашия народ и неговите водители, да пуснат някои псувни по адреса на нашите врагове и да ти поласкаят националното самолюбие чрез едно сравнение със сърбите… Погледнеш на Джерсей - там стотини фабрични комини стрелят към небото и разстилат димни пластове над целия град и вечно този дим се люлее лениво над грамадните фабрични постройки и ръси сажди по стрехите, по улиците и по дихателните органи на жадните янки. Магазин PUNTO предлага дамски обувки в двете противоположни днес тенденции по отношение на удобството и практичността. Предложените колекции дамски обувки на световно известни марки като: GANT, WRANGLER, CARLO FABIANI, TAMARIS, IMAC, VERONELLA, COMART, GEOX, CLARKS, STUDIO CAMPIONE и други в магазин PUNTO периодично се актуализират. До Албани, главния град на нюйоркския щат, ние вървяхме все край брега на Худзоновата река, но, за съжаление, не можахме да се насладим от природните красоти, окръжающи нашия път, понеже го минахме нощем.  
  
Ние не се снехме, понеже един от нас приведе против това типичния български аргумент: „Кой знае колко ще ни обелят." Четири часа се изминаха като четири минути. Ние се изгледахме. Докторът повъртя, повъртя чашата: „А бе вие гладни ли сте, мене хич ми се не яде - вода ми се пие" - и дигна чашата с ледената вода на празен стомах. Но това ли е Hudson River? Тук една група младички, хубавички калугерици-полячки отива в Чикаго; там тълпа мъже и жени се качат по широката каменна стълба и с всевъзможни смешни и печални жестикулации изчезват в отделенията на гарата, без да се чуе един звук от тях: това са роднините и приятелите на една компания глухонеми, йога магазин които отиват да посетят изложението и да участвуват в конгреса на глухонемите. Земай им по пет цента бе, нали ги видиш какви са будали! Но ние се приближихме при бюрото, показахме купоните; те ни поканиха да си ги скрием в джеба и да си запишем имената в една книга; дадоха ни по един ключ, на който висеше овален картон с номера на стаята; повикаха със знак един негър; направиха ни знак да го последваме; влязохме в една тъмна стая, тази стая се откачи от земята и ние почнахме да се възнасяме.

Position

Travail

forqueenshop.news
Réseaux sociaux
Activité du membre
0
Messages du forum
0
Topics
0
Questions
0
Réponses
0
Commentaire question
0
Aime
0
J'aime reçus
0/10
Vote
0
Messages blog
0
Commentaires du blog
Share:
  
En travaux

Veuillez Connexion ou Inscription